Hoppa till innehåll

Modet att våga

Senast uppdaterat den 12 november, 2020

Kvällens ämne blev det amerikanska presidentvalet. Fastnade för dokumentären om de två kandidaterna på SVT Play. Är du nyfiken och vill se dokumentären så följer länk till den i slutet av detta inlägg.

Något som de tar upp är vikten att våga tro på sig själv. Vem av kandidaterna vågar tro på en valseger den 4 november? Enligt dokumentären får vi reda på att de båda kandidaterna har hög tilltro på sig själva. De kommer lyckas oavsett vad valresultatet visar.

Att ha modet att våga tro på sig själv är något som jag har fått med mig, från att jag började i skolan till att jag faktiskt började satsa på min älskade idrott friidrott. För det har jag mina föräldrar att tacka som fostrade mig i att det mentala styr utgången av det du vill uppnå. Det visar sig att vår mentala förmåga att tro på oss själva är en viktig ingrediens i allt vi väljer att ta oss för.

Att springa 400m är en av de mest krävande distanserna, då det krävs explosivitet, uthållighet och en mental inställning för att kunna springa så fort som möjligt som din kropp klara av. 400m är i slutet ett mentalt lopp mot dina egna hjärnspöken och handlar inte alls mycket om vad dina motståndare gör. Ni som känner mig vet att min favoritdistans är 400m och jag delar med mig lite av mina förberedelser inför just 400m som sen även kommit till användning utanför friidrottsbanan.

Shenzhen 400m

Min pappa och jag visualiserade tillsammans mina 400m-lopp i bilen på väg till tävlingen eller på hotellet dagen innan det faktiskt skulle genomföras. Det blev både känsla och taktik hur det kändes för varje 100m och vad min hjärnan skulle säga till mig när benen skrek av mjölksyra på upploppet. Precis innan start så kom vi alltid överens om att jag alltid skulle vara modig att ”våga springa och ha kul”. Orden ekade i huvudet från att jag klev in på banan till jag passerat mållinjen. Många lopp var kul så klart men många var långt ifrån så roliga men i slutändan så var jag alltid glad över att jag hade modet att våga springa och ha kul.

Orden har följt med mig in i arbetslivet och mitt ideella engagemang. Inför varje ny utmaning ska jag ha mod att våga och ha kul oavsett vad det är för utmaning. Det har gjort att jag har vågat ta chansen när den dykt upp och det har varit nyckeln till att få axla roller i mitt yrkesliv som IT-chef (CIO), Digital Utvecklingschef (CDO), IT-ansvarig och dessutom tagit plats i Sveriges Akademiska Idrottsförbunds styrelse.

Så med mina 18 år av elitidrott så vågar jag påstå att en bra början för att lyckas är att börja våga tro på er själva och visualisera era framgångar.

//Christopher

Länk:
https://www.svtplay.se/dokument-utifran-vagen-till-vita-huset

Primärt foto av Sammie Vasquez on Unsplash

Publicerat iTankar om idrott