Hoppa till innehåll

Rött för rött och blått för blått

Senast uppdaterat den 12 november, 2020

Som vi har väntat på att resultaten skulle börja trilla in från de 50 delstaterna i ett av de viktigaste ledarvalen i världen. Världen har inte hållit andan så länge som i detta val, USA stod på branten mot en avgrund som skulle vara så djup att det skulle kunna skapa en fåra rakt igenom den nordatlantiska kontinentalplattan. Det vill säga inte så lite, det skulle skapa ett verkligt polariserat land, om det inte redan är det med hela 50 delstater som nästan helt har egna lagar.

Oundvikligt avsnitt
Men så när valet närmade sig sluttampen kan vi som betraktare bara konstatera att den ledare som av någon anledning lyckats bli vald fyra år tidigare inte utvecklats mycket sen barnsben. Denna person kommer säkerligen inte ge sig i första taget då han alltid fått göra precis som han vill utan motgång. Ingen har satt ner foten och satt gränser när han var en liten kille och det är precis det vi ser han ger uttryck för nu. Det sägs att barn mår bra av kärlek och av att veta vad gränserna går. Undra om vederbörande inte fått något av det?! Om ett barn får det har de en chans att utvecklas till att bli hyggliga medmänniskor. Skulle väl säga att loppet är kört för den här personen men överlåter det till de mer sakkunniga på personlighetsdrag.

Mot en ljusare framtid

Något vi däremot kan vara glada över är att vi ser att en stor del av de 331 miljoner människorna som röstade, röstade för en ljusare framtid. Sen att gå mot den ljusare framtiden är ett jobb som aldrig tar slut. Huvudsaken att det hände nu än att få vänta ytterligare fyra år.

Ber om ursäkt till Joe Biden men tyvärr så får du stå åt sidan, för framtiden heter Kamala Harris. Den första kvinnan som blir utnämnd till Vice President och dessutom den första afroamerikanskan och sydasienamerikanskan på den posten. Det säger ju en del om USA som land och hur långt bak de ligger i utvecklingen.

Sovandes i soffan inväntade jag segertalet som Joe Biden skulle hålla. Vaknade strax innan det drog igång och då får jag se Kamala Harris ta steget upp på scen. Hon levererade ett knivskarpt men samtidigt känslosamt och berörande tal, vilket får mig att tänka tillbaka på dagen då Barack Obama höll sitt segertal som nyvald president 2008.

Hon tar nu plats i historien tillsammans med Barack Obama, Martin Luther King Jr och Rosa  Parks. Alla har de kämpat för allas rätt till ett liv och röst.

Avslutar med ett citat ur Kamala Harris tal

”Dream with ambition, lead with conviction, and see yourself in a way that others might not see you, simply because they’ve never seen it before.”

Kunde inte ha sagt det bättre själv 😉

//Christopher

Foto av Clay Banks on Unsplash

Publicerat iTankar om livet